رفع مشکلات کبد چرب با رژیم تغذیه مناسب

افزایش وزن، چاقی مفرط و عدم تحرک کافی از دلایل بیماری شایع قرن 21 است؛ کبد چرب (استئاتوز). این بیماری در اثر اشباع چربی در سلول‌های کبد بوجود می‌آید. رژیم غذایی کبد چرب یکی از موثرترین روش‌ها برای بهبود این بیماری است. در درمان کبد چرب با رژیم، متخصصان تغذیه به کمک برنامه‌های غذایی سالم و سرشار از میوه و سبزیجات روند بهبود را تسریع می‌بخشند.

رژیم غذایی بزرگترین عضو داخلی بدن (رژیم استئاتوز کبدی) به کمک ورزش و فعالیت بدنی تاثیر بسیار بیشتری بر سلامت فرد می‌گذارد. در این مقاله به بررسی ویژگی‌های رژیم درمانی کبد چرب، بایدها و نبایدهای آن خواهیم پرداخت.

درمان کبد چرب با رژیم غذایی

مهمترین وظیفه کبد، سم زدایی بدن بوده و لازم است این کار را به درستی انجام دهد. کمک به هضم چربی ها، تنظیم قند خون، تنظیم انعقاد خون و مقاومت در برابر عفونت ها فقط بخشی از وظایف کبد سالم هستند.
مصرف مداوم دارو برای درمان این بیماری ممکن است عوارض جانبی دیگری برای شما داشته باشند. ولی رعایت رژیم غذایی کبد چرب، قطع مصرف الکل و دخانیات، ورزش و فعالیت مداوم از جمله اقدامات برای پاکسازی کبد چرب می باشند. از دیگر توصیه‌ها برای مدیریت این بیماری، کنترل دیابت، فشار خون و سطح کلسترول خون است.

انواع کبد چرب

میزان چربی ذخیره شده در افراد دارای کبد چرب بیش از حد استاندارد است و این چربی‌های اضافه باعث می‌شود که کبد نتواند سموم را از خون دفع کند.
بیماری کبد چرب بر اساس علل بوجود آورنده به دو صورت کبد چرب الکلی (AFLD) و کبد چرب غیر الکلی (NAFLD) تقسیم می شود. کبد چرب غیرالکلی کم خطر تر بوده و معمولا با یک رژیم غذایی قابل اصلاح است.

 

درمان کبد چرب با رژیم غذایی مناسب

علائم بیماری کبد چرب

معمولا بیماری کبدی در مراحل اولیه نشانه‌ای ندارد. اما زمانیکه بیماری نادیده گرفته شده و پیشرفت داشته باشد، باعث بروز علائمی مانند خستگی، ضعف، تهوع، گیجی و مشکل در تصمیم گیری و یا تمرکز خواهد شد.

مواد غذایی مفید در رژیم غذایی کبد چرب غیرالکلی

رژیم کبد چرب باید شامل برنامه غذایی مملو از غلات، میوه ها‌، سبزیجات و ماهی باشد. از نقش رژیم غذایی در درمان کبد چرب نمی توان چشم پوشی کرد. بهتر است به موارد گفته شده در لیست زیر توجه کنید تا از انباشته شدن چربی در کبد خود پیشگیری نمایید.
● سبزیجات را به وعده‌های غذایی و میان وعده‌های خود اضافه کنید.
● در رژیم غذایی کبد چرب، روزانه حداقل دو عدد میوه بخورید.
● روغن زیتون را به غذای خود اضافه کنید (تا 3 قاشق غذاخوری در روز)
● حداقل دو بار در هفته در برنامه غذایی خود ماهی را قرار دهید.

بجای استفاده مکرر از داروها و عوارض جانبی آن ها، رژیم غذایی و لایف استایل خود را تغییر دهید تا دچار بیماری کبد چرب نشوید؛ رژیم کبد چرب جز آسان ترین رژیم های غذایی بوده و شما برای انجام آن راحت هستید.

مواد غذایی مضر در رژیم کبد چربی

تا الان به بررسی مواد غذایی مفید در رژیم کبد چرب پرداختیم. برای درمان بیماری کبد چرب لازم است از مصرف مواد غذایی زیر اجتناب نمایید.
● شیرینی، شکلات، قند و شکر
● نان‌های سفید تهیه شده از آرد ساده و بدون سبوس
● نوشیدنی‌های شیرین شده مصنوعی مانند آب میوه‌های بسته بندی شده

مصرف مداوم کربوهیدرات های شیرین مانند انواع کیک و دسر ها، سرعت درمان کبد چرب با رژیم غذایی را به تاخیر خواهد انداخت.

درمان بیماری کبد چرب با رژیم

رژیم غذایی اصولی یکی از مهم‌ترین اقدامات برای بهبود بیماران کبد چرب است. متخصصین تغذیه بر اساس شرایط بیمار، رژیم غذایی مناسب هر فرد را تجویز می‌ کنند تا شامل همه مواد غذایی مورد نیاز بدن او باشد. اما در رژیم کبد چرب رعایت نکات گفته شده از اهمیت بیشتری برخوردار است. چون درمان کبد چرب با رژیم نیاز به تخصص مشاور تغذیه و مداومت بیمار دارد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *