از جمله رژیم های کاهش وزن کوتاه مدت، رژیم کم کربوهیدرات کتوژنیک است که در آن مصرف کربوهیدرات محدود شده و چربیهای سالم جایگزین آن میشوند. افرادی که اصرار به دنبال کردن این رژیم بدون مراجعه به مشاور تغذیه دارند، به این نکته توجه کنند که: رژیم کتوژنیک (Ketogenic Diet) در طولانی مدت پرریسک بوده و توصیه نمیشود.
متخصصان با آگاهی از نقش کربوهیدرات در کتوزیس، شرایط جسمانی و میزان تحرک مراجعهکننده، مناسبترین نوع از انواع رژیم کتو را تنظیم میکنند. در رابطه با توصیهی رژیم کم کربوهیدرات کتو برای ورزشکاران باید با احتیاط عمل کرد، زیرا نظریهها در این زمینه با توجه به نوع فعالیت ورزشی متفاوت میباشد. در این مقاله به بررسی بایدها و نبایدهای رژیم کم کربوهیدرات کتو، مواد غذایی مجاز و غیر مجاز در آن و تاثیر رژیم کتوژنیک در درمان بیماریها پرداخته شده است.
رژیم کتوژنیک (Keto Diet) چیست ؟
امروزه اگر جایی شنیدید رژیم کتوژن تعجب نکنید زیرا منظور همان رژیم کتوژنیک یا کتو می باشد، رژیم لاغری کتو در اصل یک برنامه غذایی حرفه ایست که در آن کربوهیدرات و پروتئین به مقدار متوسط مورد استفاده قرار میگیرد، در مقابل مصرف چربی در این رژیم بالا می باشد.
درواقع در این رژیم سعی میشود که فرد بدون اینکه احساس گرسنگی کند چربی های اضافی و انباشته خود را بسوزاند، شاید با خود بگویید مگر میشود که هم چربی استفاده کرد و هم لاغر شد؟ پس بهتر است در ادامه با ما همراه باشید.
نحوه کار رژیم لاغری کتوژنیک
شما در این روش مصرف کالری با استفاده از چربی ها و پروتئین ها بالا میبرید، اما از طرف دیگر مصرف کربوهیدرات را به شدت کاهش خواهید داد؛ما در این نوع رژیم، کربوهیدارت هایی استفاده میکنیم که به راحتی هضم میشوند و البته باید از کربو هیدارت های دیر هضم اجتناب کنیم، این نوع کرب های ممنوعه عبارتند از:
- نوشابه؛
- شیرینی های خامه ای و دیگر انواع شیرینی؛
- نان سفید؛
- شکر.
بدن اکثر ما انرژی مورد نیازش را از خوراکی هایی که دارای کربوهیدارت هستند به دست میآورد، ولی در رژیم کتو سوخت بدن ما از طریق ذخایر چربی و در صورت لزوم پروتئین ها به تامین خواهد شد.
از آنجایی که بدن ابتدا شروع به سوزاندن کربوهیدارت میکند، ما در این رژیم حداکثر 50 گرم کربوهیدارت مصرف خواهیم نمود، که سریعا سوزانده شود و سپس بدن به سراغ سوزندان پروتئین ها و چربی ها برود؛ همین امر سبب کاهش وزن به ما میشود.
انواع رژیم کتوژنیک
از آنجایی که بدن هر کدام از ما دارای متابولیسم یا سوخت و ساز متفاوتی است، این رژیم هم دارای انواع مختلفی می باشد که عبارتند از :
● رژیم استاندارد (SKD)؛
● رژیم دوره ای (CKD)؛
● رژیم هدفمند(TKD) ؛
● رژیم با پروتئین بالا.
اما باید بدانید که بیشترین نوع استفاده مربوط به رژیم کتوژنیک از نوع استاندارد میباشد، البته ورزشکاران حرفه ای سعی میکنند از رژیم هدفمند و رژیم دورهای جهت رسیدن به وزنی معین یا لاغری های موضعی و سریع استفاده کنند.
منابع:
بدون دیدگاه